23 Temmuz 2009 Perşembe

Bu aralar Seviyorum - Sevmiyorum

- Çalışmayı SEVMİYORUM nihahah ne kadar enteresan di mi? Bu aralar sidik zoruyla iş yapıyorum resmen.

- Apartmanı temizleyen amcayı SEVİYORUM. Her sabah işe giderken, "Günaydın" diyorum. "Günaydın, hayırlı işler" diyor. Hiç aksatmadan, her sabah mutlaka söylüyor. Hayırlı işler ne güzel bir temenni di mi? Hayırlı kelimesi belirli bir zümrenin tekelinde olduğu için genelde çok kullanmıyorum, duymaktan da pek hoşlanmıyorum sanki. Ama sabahları işe giderken, yeni bir iş gününe başlarken amcanın bu sözle beni uğurlaması beni mutlu ediyor.

- Hello Kitty'i SEVİYORUM. O şapşal, çaresiz ifadesine bayılıyorum. Hello Kitty'li eşyalarımın bir fotoğrafını çekip yazı yazıcam bi ara.


- Erkan Oğur'u SEVİYORUM. İki gündür aralıksız onu dinliyorum. Nazım Hikmet Akademisi'nde ders verecekmiş. 4-5 kişi alınacakmış sınıfına. Arada gitsem kapıdan baksam ne olur sanki. Şöyle bir açıklama var sitede :

"Nâzım Hikmet Akademisi, kendi eğitimini “yüksek lisans” düzeyi olarak tarif ediyor. Yani, ilgili bölümlerde lisans eğitimi almış arkadaşlarımızla buluşmayı hedefliyoruz öncelikle. Ama bu tek şart değil. Bu ülkenin eğitim sisteminin ne denli çarpık olduğunu biliyoruz ve sanat alanında veya sosyal bilimler alanında üretme, düşünme, öğrenme çabası içinde olanların önemli bir kısmının üniversite dışında kaldığını da biliyoruz. Bu nedenle, bu çabasında bizimle birlikte yürümek isteyen tüm dostlarımıza açıktır Nâzım Hikmet Akademisi."

Bir arkadaşımın söylediğine göre TKP'nin işleriymiş bu işler. Beni zaten akademiye almazlar, "kapitalizme ruhunu satmışsın sen maaşlı köle" diyip kapıdan kovalarlar muhtemelen. Kardeşim İstanbul'da yaşasaydı kapıda yatardı eminim. Metal camiasının Türk Müziği'ni keşfetmesi için ilk adım bence Erkan Oğur. Seven olursa ondan sonra seviyor.

Eskişehir'de konserine gitmiştim. Çaldığı çoğu türküyü (deyiş hatta, genelde deyiş çaldılar) bilmiyordum! Çok büyük bir hayranlık besliyorum adama karşı, öyle böyle değil. Şu Sezen Aksu ve arkadaşları konserlerinde o da varmış ama ben kendi konserine gitmeyi tercih ederim. Bir ara yakalamak lazım.

- Sana bu ara baboş canım, üzgünüm :) ama bir kaç dize yazabilirim senin için

Ne sikimsonik bi icattır bu facebook
Sayfanda gördüm bir yamuk
Hemen cumartesi olsun
Gönlümü al çabuk

Hahaahahh ay ne eğlenceliymiş, ilk mani denememdi sayın seyirciler :)

2 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ben yazının sonunu anlamadım ahahah

ama ya varya hello kitty agzı olmadıgından öyle şapşal bi ifade içinde :)

unusual dedi ki...

yazının sonunda mesaj var birine, manili mesaj :)