29 Aralık 2008 Pazartesi

Arrinconamela


Herkes Vengo’yu izlesin bi de herkes “Arrinconamela”’yı bi yerlerden bulsun ve dinlesin! Lütfen ya!

Uzun zamandır bu kadar yüzümü güldüren bir şarkı olmamıştı. Filmi izlerken de çok beğenmiştim bu şarkıyı, bir masanın etrafında mutlu bir kalabalık içerek, eğlenerek, dans ederek bunu söylüyordu. Sonradan unutmuşum demek ki, Şimdi Vengo’nun soundtrack’ini dinlerken yeniden keşfettim. Bayılıyorum Balkan Müziklerine. Kan çekiyor diycem ama Batı Karadeniz(baba tarafı)/Doğu Karadenizliyiz (anne tarafı). Büyükbabam kökenimiz Orta Asya’dan gelen Türklere dayanıyor derdi. Anne tarafım laz, inadım falan oradan geliyor sanırım. Neyse soydan soptan bağımsız müzik sevgisi. Ama bu kadar mutlu olmamı açıklayan bi şey olmalı.


Ben bu yıl hayatımda ilk defa “kendime” milli piyango bileti alıcam. Büyük ikramiyeyi istemem, bir süre çalışmadan yaşayabilecek kadar para çıkarsa İspanya’ya gidicem, bir flamenco ustasının yanına çırak olarak. Bir süre kalıp, hayran olup geri gelicem. Aha da buradan planımı açıklıyorum, yapmayan top olsun.


Flamenco ne güzel bi şey di mi?

1 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ben aldım biletimi. ceyrek. 750 milyarrlık olan çıksın. 170 bin felan yapıyo. anneme bi kırmızı araba alıcam. kendimize 1 araba. kalana da anneannemle teyzeme ev :D