26 Ağustos 2009 Çarşamba

Travmatik Çocukluk Anılarım

Merope mimlemiş beni, aaaaaa oysa ki hiç konuşmamıştık bugün bunu. Ne kadar da şaşırdım :) Ben de yazıyorum.

1. Biz küçükken lambada meşhurdu ya, bi gazete de kuponla lambada kasedi veriyordu. Ben de kendim kesicem kuponu diye tutturdum. Kupon birden çok çerçeveden oluşuyordu, şunun gibi yani, üşenmedim yaptım, word ve paint sağolsun.

Ben bunu aldım evirdim çevirdim kestim kurcaladım, kuş kadar kaldı bu. aha böyle oldu.


Oldum olası bi şey kesemem yamuk olur, kuponu da zaten keserken aa yamuk oldu bi tanesini daha keseyim diye diye kuşa döndürmüştüm. Angutmuşum işte. Babam geldi işten, ben nasıl ağlıyorum kasedi bana vermiycekler diye hahahah :) Babam da kızım niye böyle yaptın ben gelince keserdim falan demişti. Ne desin adam, canım benim. Alırız kaset gazeteden almak şart mı diyor, yok gazeteden alıcaz diyorum. Sonraki gün gazete tekrar birinci kuponu vermişti de rahatlamıştım.

2. Benim hiç kahkülüm olmadı anne. Kendim kesebilirim diye düşünerek saçımın tam ortasından ve en önünden incecik bir tutamı kesmiştim. İlkokuldaydım ve de, o kadar da küçük değildim yani. Ne tokaya tutturuldu ne toplandı bir süre gezdim öyle maymun gibi. Fotoğrafım var bir sürü ama Ankara'da.

3. Ben küçükken susam sokağında oynadım bi kaç bölüm. Bundan daha travmatik anı olabilir mi? Kırpık'ın gerçekten var olmadığını, iki kişinin onu ynattığını gördüğüm anı düşünebiliyor musun? Yıkılmıştım..


Hakan abi'ye olan aşkımdan bahsetmeme gerek yok herhalde her kız çocuğu hayatının başında ona bi aşık olmuştur. Önce şarkıları çalışıyorduk, stüdyoya girip söylüyorduk. Sonra da çekimler oluyordu. İlk şarkıyı girdik söyledik kaydettiler. Yemin ederim şarkıyı hatırlıyorum, söyleyip buraya koyabilirim bile. Vals ritminde hareketli bi şarkı.

Kahvaltımı yapınca enerjimi toplarım
Sütümü de içersem ben keyfime bakarım

Yersen balı peyniri
Toplarsın enerjini
Sakın sütü unutma
4 zeytin bir yumurta

Çekim zamanı ertelendi ertelendi, en sonunda da bizim tatile gideceğimiz günle çakıştı. Yol boyu ağlamıştım neden tatile gidiyoruz diye. Benim yerime başka kız oynayıp playback yapmıştı. Sonra izledim o çekimi ama hatırlamıyorum. Çok ağladığımı hatırlıyorum sadece :)

4. Bu benim için değil de akrabalarım için travma olmuş bi anı galiba, hala anlatıyorlar çünkü. Çocukluğum kedi köpekle oynayarak geçti. Uzaktakileri de toplayıp yakınıma getiriyordum. Bir keresinde köyde uzak bi yerde çok fazla yavru kedi vardı. Ben onlara bakıcam diye kedileri torbaya koyup, (bildiğiniz naylon torba, kucağıma sığmamıştı) torbayı da sırtıma vurup köyde yol boyu soran herkese söyleyerek eve getirmiştim.

4 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

oha benimkiler seninkilerin yanında bicik gibi kaldı leen ne biçim anı buınlar öldürdün beni giderayak!

Loreathan dedi ki...

Hahah lambada kasediiiii.
Dırıtdırıtdırıtıdırıt dırıtıdırıt dırııdırıt melodisi geldi aklıma. Nasılda sallardık sözlerini kafadan. Aaayymısoffu vacidanimaritaridaaaaaa

unusual dedi ki...

@merope: biraz daha düşünüp bir yazı daha yazmam lazım :)

@loreathan: offf asıl benim bi dr.alban sallamam var ki ayrı bir yazı konusu olur :)

Nazarca:Dilek Özatmaca (özsoylu) dedi ki...

Benim fosforlu yeşil lambada eteğim olmuştu ama hiç lambada dansı yapabileceğim bir kavalyem olmadı:)