31 Ağustos 2009 Pazartesi

Eskişehir'de bir AKW

Zehirledim çocuğu resmen. Benden beter götünün üstünde oturamıyor artık ahahahah :))

Cuma akşamı iş çıkışı Eskişehir'e gittim cumartesi İstanbul'a geleceğim diye düşünerek. Öyle kol çantamla vurdum kendimi yollara yani. Cuma trenden indim destur bismillah, bir sürprizim var dedi. Dağlara tepelere doğru gidiyoruz. Hayır kaçırmaya gerek yok, gönüllüyüm zaten ben :) Tepelerde bir yerde, hangi semt olduğunu unuttum, şelaleli bir park yapılmış. Nasıl bir manzara, nasıl güzel bir yer anlatamam.

Eskişehir'deki belediye savaşları kızışmış. Büyükşehir Belediyesi (DSP) yani Yılmaz Büyükerşen iki tane park yaptı Eskişehir'e. Ayrı bir yazıda yazmak lazım onları. Gerçekten ikisi de çok güzel. Birinin içinde kumsal var işte, deniz getirtti adam resmen.

Bu şelaleli parkı Odunpazarı Belediyesi (AKP) yaptırmış. Park çok güzel ama inanılmaz bir keko potansiyeli barındırıyor. Bu kekolar da yalnız gezmiyor haa, en az 5-6 kişilik gruplar halindeler. Gece gittiğimiz için şehrin bütün ışıkları yanıyordu. Eskişehir'de daha güzel manzaralı bir yer yoktur herhalde.


Bir tanesi şelalenin yanında, diğeri de önünde iki tane cafe benzeri oluşum var. Biri çok kalabalıktı birinde de şelalenin gürültüsünden konuşulmuyordu. Manzarayı izleyip döndük biz de.

Pazar sabahı Doyuran'a gittik. Eskişehir'de yaşayıp burayı bilmeyen yoktur herhalde. Arada derede bir yer işte bütün meşhur yerler gibi, küçük ve eski :) Kaymakçı Pando'nun Eskişehir versiyonu diyebiliriz.


Ben yıllarca kaldım Eskişehir'de, Doyuran'a gitmedim öğrenciyken. Acıktım tayfasıydık biz, hatta orayı da sevmezdim. Açıkhavada kahvaltı yapıcaz diye Uludağ pastanesinin terasına giderdik.

Neyse, burası böyle önüne tabak konmayan ortadan yenen, kahvaltı tabağının iki parça halinde geldiği (birinde peynirler, diğerinde zeytin, domates, salatalık) su bardağıyla duble çay içilen bi yer. Orta yaşın üstünde amcalar servis yapıyor. Gayet temiz her şey. Vızır vızır işliyor, zaten toplam 5-6 masa var. İşte Doyuran kahvaltısı:


Olsa da yesek :)

6 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

mmmm acıktııımmm

Loreathan dedi ki...

Aaaa Doyuraaan

5 sene kaldım Eskişehir'de öğrenciyken, haftasonları giderdik Doyuran'a. Süper kahvaltilikları ve bal kaymağı vardır.

Hesionka dedi ki...

aaa doyuran! OMG!

of canım çekti ya! üstüne balkaymak yedin mi :D

Hesionka dedi ki...

ahah kocamla aynı şeyi yazmışız çok reziliz

JAMES WHITE dedi ki...

Vay beeee Kahvaltıcı amcayı özledik vallaa..buyyrun çocuklar buyyrun yawrum..doyduk mu yawrumm çek bir çay bol tereyağlı:D

unusual dedi ki...

@merope:) sizin kahvaltı maceralarınızı aratmadı valla bizimki de :)
@Loreathan: aynen öyle, her şey süperdi :)
@Hesionka: bal kaymak yemez miyiz ya, yuttuk hepsini :) bak fotoğrafta da var :)
@CEM AKYÜREK: bizi de doyurdu sağolsun :) çatlayana kadar yedik