13 Ağustos 2009 Perşembe

Adana'da deniz mi var?


Bizim yazlığımız Adana- Yumurtalık'ta. Orada deniz mi var yaaa? diyorsunuz di mi? Evet var, hem de upuuzuuun güzel bi kumsalı var. Ayrıca Karataş'ta da deniz var.

Ben de yarın yazlığa gidiyorum bir hafta ailemle olacağım. 15 yıla yakın zamandır gidip geliyoruz.

Yumurtalık 15 yıldır bir arpa boyu yol almamış, geri kalmış enteresan bir yer. Bir tane pastane, yemek yenecek bir yer, gidilecek bir mekan olmaz mı? yok işte. Sonsuza kadar da olmayacak galiba :) Yine de seviyoruz, yine de her yaz gidiyoruz böyle de bi bağlılık var işte. Kaç yıllık komşularımız, arkadaşlarımız var. Her yıl bi "valla seneye satıyorum, Ege'den alırız bi yer" muhabbeti döner. Ertesi yıl bakmışsın tıpış tıpış gelmiş herkes. 20-30 kişilik bir arkadaş grubuyuz. Okurken bir kaç ay kalıyorduk yazlıkta, zaman geçti büyüdük, işe başladık buna rağmen herkes bi kaç gün yazlığa uğruyor hala.


Şimdi bu yazıyı neden yazıyorum. 15 yıldır her sorana yazlığımızın neden Adana'da olduğunu açıklıyorum. Yarın havaalanına yakın bir yere kadar servisle gidicem iş çıkışı. Serviste yine bu diyalog geçecek, bıktım aynı açıklamadan. İçimi dökmek istedim :)

M.K: Meraklı kişi
Z.B: Zavallı ben

M.K: Aaaa hayırdır tatile mi?
Z.B: Evet (yok, valizi yanıma alıp havaalanına gidip dönüyorum böyle arada bir.)
M.K: Nereye gidiyorsun?
Z.B: Yazlığa, ailemin yanına (Şehir ismi vermekten kaçınıyorum, belki muhabbeti uzatmaz burada keser diye)
M.K: Nerede yazlığınız? (ısrarlı, eveet)
Z.B: Adana'da (kaçınılmaz son, boku yedin kızım, gelsin sorular)
M.K: Aaaa Adanalı mısın sen? Ben seni Eskişehir'li sanıyordum.
Z.B: Hayır değilim. Eskişehir'li de değilim zaten Ankara'lıyım. (İnsanların kafasının karışması normal, kızamıyorum. Ankara'da doğdum, Eskişehir'de uzun yıllar yaşadım, şimdi İstanbul'dayım. Adana'da yazlığımız var. Şahane yani. İkamet bilgilerimi akılda tutmak gerçekten zor.)
M.K: Adana'da deniz var mı yaaaaa?
Z.B: Evet var. Yumurtalık'ta ve Karataş'ta var. (Var ulan, sormaktan bıkmadınız ben de Kültür Elçisi gibi Adana'yı ve ilçelerini tanıtmaktan bıkmadım yıllardır.)
M.K: Ne alaka peki Adana yani?
Z.B: Babam inşaat mühendisi, mühendis mimar arkadaşlarıyla böyle bir iş yapmışlar satarız diye. Satılmamış sonra, öyle yani. (Bunu söylemeden tatmin olmuyolar biliyo musunuz? Baban mühendisse tamam o zaman, o zaman olur. Yoksa yine neden ordan aldınız ki diyecek.)
M.K: Hmmm anladım, hadi bakalım iyi tatiller o zaman.
Z.B: Sağol (her boku sordu rahatladı :) )

12 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

şunu okudukltan sonraa uzunca bi süre ulan ben de sordum mu? diye düşündüm ama galiba sormamıştım, hadi belki adanada deniz var mı diye sormuşumdur ama şunu itiraf ediyim sizin yazlıgı MERSİNDE SANIYODUUUUM!!!
:ddddddd

os dedi ki...

badim bende de bunnu farklısı oluyor...

" aa balıkesir'de deniz yok mu ?"

herkes balıkesir merkezde deniz olduğunu zannediyor fakat en yakın deniz 90 km kadar :/

arkadaşlarım hep bi deniz hayaliyle gelirler ederler, ama kof yani :)

adana'da deniz mi var ?
balıkesir'de deniz yok mu ?

:))

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ay evet os bee ben de balıkesirde deniz var sanıyodum hhahahha

unusual dedi ki...

Üniversite'de bir arkadaşım Bursa'da deniz olduğuna çok şaşırmıştı :) Vay coğrafya kitaplarımız vay :)))

Tuğba dedi ki...

Bursa'da deniz mi var?

:P

Adsız dedi ki...

bu olay benimde ba$ima cok geliyor..hele hele bi tanesi vardi ki koptum gülmekten..Marmarisliyim..ama danimarkada ya$iyorum..ilk geldigim zamanlarda danimarka'ya, Marmaris'li oldugumu söyleyince insanlar yerlisi misiniz? diyolardi bende evet deyince, ne kadar güzel bi yerden geliyosunuz diyolardi..sizin yazlik eviniz, MALINIZ MÜLKÜNÜZ falanda vardir herhalde diyolardi..evet cok $ükür var diyodum..ondan sonra soru soru üstüne gelir artik...ama birgün biri $öyle dedi: "Marmaris güzel bi yerdir bilirim..30-35 sene önce falan gitmi$tim" dedi..bende nasil begendiniz mi denizimizi ve 11 kilometrelik sahilimizi? diye sordum..O da "Marmaris'de denizde mi varmi$" diye sorunca $a$kin bi$ekilde aklima ilk gelen $ey $u oldu.."sizin zamaninizda yoktu ama 5-6 sene önce deniz getirdiler :))))) aklima gelince hep gülerim hahahaha

Adsız dedi ki...

Ben kıbrıs'ta yaşorum zaten kıbrıslıyım daa :D internette biri bna lefkoşada yazlığımız var deniz kenarı dedi bende hadi ya neresinde dedim oda küçük kaymaklı dedi ama ne küçük kaymaklıda nede lefkoşada deniz var en yakın deniz 45 km uzaklığında xd.

cuncun dedi ki...

evet bir Adana'lı olarak aynı dertten ben de muzdaribim. eski erkek arkadaşıma adana ' da denize daha sık girerdik dedim o da bana " Adana ' da deniz var mı ki denize giriyordunuz" dedi. yüzüne baktım şaka yapmıyordu daha sonra onunla görüşmemi kestim, pişman değilim :))

unusual dedi ki...

@cuncun: isabetli bi karar olmuş bence :)))

Adsız dedi ki...

ay aynı sey bendede oluyoo :) bıktım artıkk :D D

Adsız dedi ki...

ahahahaha bende dıla hanımı ızlıyorum bu aralar.adanada çekılıyor.malum koy nehır herseyı goruyorum ama bır an aklıma denız geldı.babam adanada denız varmı dedı.kendımden emın bır sekılde hayır bana yok dedım.ama adana denız kıyısında dedı.mersınde var karıştırma dedım.sonrakı gun yanı bugun netten bakayım dedım ıste burdayım.hersey kıtaplardakı gıbı degıl boşversene :D

umudunmaceraları dedi ki...

Hiç rahat bir ortam değil erkekler toplu geziyor kirli bakımsız deniz güzel kumda ama gelişmiyor birturlu belediyenin kontrolleri daha fazla yapması lazim