3 Kasım 2009 Salı

İnsan Kaynakları'nda çalışmak!

Toplu işe alım projesine başladık. Yüzlerce cv inceledim, incelemeye de devam ediyorum. Neler neler var anlatsam kesinlikle inanmazsınız. Bi kaç örnek yazıcam, çatlarım yoksa. İsim vermeyeceğim için cvlerden bazı cümleler almamda sakınca yoktur diye düşünüyorum. Noktasına virgülüne dokunmadım yemin ederim.

-- "İşletme de insan ilişkileri,çalışan 10 kişiyi yönetme gibi hususlarda deneyim sahibi oldum. Ayrıca yoğun tempoya fiziken ve kafa olarak dayanabilme adına kendimi sınadığım bir pozisyon oldu. İyi bir deneyimdi." de ayrı yazılmış evet, kafa olarak dayanabilme. Enteresan!

-- "internet explorer'ı iyi derecede kullanıyorum.microsoft word ve microsoft excel proramlarınıda iyi derecede kullanıyorum." internet explorer ne kadar iyi kullanılabilir. Bir msn kullanırım Allah seni inandırsın parmaklarını yersin :) Nasıl program yazmak ayrıca o öyle?

-- Bu çok bomba, adam kendi adına açılmış bir şirkette yönetici olduğunu yazmış. Soyadı değil ama adı. Adamın adı Mehmet mesela, Mehmet el aletleri ltd. - yönetici. İş tanımında da şu yazıyor "Kendi aile şirketimizde çalışmakta bulunuyorum, fikir uyuşmazlığı nedeniyle işten ayrılıp istanbula yerleşmeyi düşünüyorum."

-- Bi tane de iş hayatında çok planlı ama özel hayatında plansız bir arkadaş var. "ı am different because ı am not an ordinary person.... I like planning and programming in business life (in my private life ı like living unplanned as it is really different to have instant happiness...."

-- En bombayı en sona sakladım. Mor bir fotoğraf var cvde, bildiğimiz mor renk. Photoshop'ta falan yaptı herhalde. Fotoğrafı kendi çekmiş, sadece sırıtan bir kafa var.

Önyazı şu: "Arkadaş okadar başvuru yaptık bir kere bile aranmadık..bunu okuyan personel memuru arkadaş hiçmi bi işinize yaramıyoz???Bari buna bir yanıt yazın..."

Önce doğru düzgün yazmayı bi öğren sonra gel bana kafa tut di mi? Bildiği programlar bölümü şahane: World (evet evet world, dünyayı öğrenmiş adam) exel (excel değil exel) powe point (bu da yeni bi program herhalde ben bilmiyorum)

Bu ukalalık yapan arkadaş üniversite mezunu, 29 yaşında hiç iş deneyimi yok ve bence Türkçe bilmiyor :) İnsan kaynaklarına çemkirmek ne kadar kolay di mi? Kimse de hacı ben ne yazıyorum buralara, ne yapmışım bugüne kadar diyip kendine bakmıyor ama :)

4 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

abi ölüyorum
özellikle ay em nat en ordınari pörsın yazan arkadaşa, buradan selamlarımı iletiyorum. kesinlikle kardeşim, kesinlikle haklısın! önünde saygıyla egiliyorum!!!

unusual dedi ki...

ben en çok world bilen arkadaşı sevdim :)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

az evel ik dan gerzewgin biriyle kavga ettim!
çok sinirim bozuk

unusual dedi ki...

@merope: noldu ki?