30 Kasım 2009 Pazartesi

Anneye bilgisayar öğretmek :)

Çok zevkli bi şey ya, ne kadar mutlu oluyor nasıl her şeye şaşırıyor anlatamam :) Kadın radyoyu yukarı koyan, televizyona dantel örten bir nesilden geliyor. Elektronik her şeyden ölesiye korkmuşlar bozarız diye, hep uzaktan bakmışlar. Uzun zamandır ben bilgisayarı alıp yanlarına gidince hadi elbiselere bakalım hadi yemek tariflerine bakalım diye bi şeyler aratıyordu bana.

Bayramda bi sabah aldım bilgisayarı hadi bugün öğrenmeye başlıyosun dedim. Defterimi alayım da yazayım unuturum dedi. Bu arada annem cin gibi bi kadındır gerçekten, hayatta yapamayacağı bi şey yoktur. Ben onun için hep öyle düşünürüm, burada genelde geyik şeylerden bahsediyorum ama gerçekten çok zor bi hayatı oldu ve çoğu kadının/erkeğin pes edip bırakacağı zamanlarda dimdik durmayı başardı. O yüzden bilgisayardan korkmasını falan hiç anlamıyorum ben.

Bilgisayarın kapağını açtık, düğmesine bastık ışıklar yandı (hepsini tekrar ediyor ben anlatırken) sonra masaüstünü gördük. Kızçe'yi gördük diyor :) Kardeşimin bilgisayarı, masaüstünde bi kız fotoğrafı var anasayfada. "Biraz bekleyelim ki bilgisayar açılsın, mouse'un yanındaki işaret gitsin" diye anlattım. "Anne sen istesen de bi şeyi bozamazsın bu bilgisayarda hiç korkma" dedim korkuyor çünkü bi şeye basarım da bozarım diye. Mouse olayına hemen alıştı :) Korkarak kullanıyor ama becerdi yani.

Önce google'ı göstereyim, oraya istediğini yazar bulur diye düşündüm. Ben tıkır tıkır bi şeyler yapınca kafası karşıyor hemen. "anne bak site açılmazsa f5'e basacaksın, yanlış bi yere girersen şurdan kapatacaksın..." diyince "aaaaa çok basılacak şey varmış ama hepsine birden basamam ben" dedi :)))

Firefox kullanıyoruz.

- "Dünya mı o dedi?"

- "Evet "dedim. "Dünya, çevresine tilki sarılmış.

- "Aaaa tilki sarılmış kaybana" dedi Tepkiye bak yaa, üç gündür buna gülüyorum :) Resmen kızdı tilkiye. Tilki sevilmez ya pek, kümesteki tavukları öldürüyor diye. Bi de genelde hakaret gibi kullanılır ya. Ordan bi antipati duyuyor herhalde :)

8 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ahahah süpermiş :)
benim annem de internetteyim şimdi hadi kapatıyorum diyip tel. kapatan bir insan :DD
aynı anda hem internet hem mobil olamıyor yani, daha haberi yok ama cep tel. dan internete girildigini söylesem düşer bayılır herhalde!

unusual dedi ki...

@merope: süpermiş :)) bizim çocuklarımız olursa, bizimle nasıl eğlenecekler bakalım :)

Meriç dedi ki...

Ben de geçen yıl babama öğretmeye çalıştım. Benimle günlük seansını tamamladıktan sonra kendi kendine pratik yaparken nedense hiçbir sayfa açılmıyordu!!!
Beğendiği internet sitelerini yazdığı minik kağıdı kaybettiğinde yüzünde oluşan panik ifadesi ise unutulmayacaklar listesinde top 10'de! =)

unusual dedi ki...

@Meriç: aynısı bizde de olacak kesin :) ben de mutfakta küçük bi kağıtta bi site ismi görmüştüm

Evren - Sahne dedi ki...

Bu kadar mı ya, devamı gelsin istedim:)

Cidden anneye bilgisayar öğretmek çok keyifli.

unusual dedi ki...

@Evren: Daha sadece google'a bi şeyler yazıp aramayı öğrettim sitelere girmeyi, sitede gezmeyi öğrenmedi. Mail adresi alınacak, msn öğretilecek ooo çok yazı çıkar bunlardan :)

Evren - Sahne dedi ki...

Hele o google yok mu.

baş belası.

annem tüm tanıdık, eş dost, akraba kim varsa google'dan bulacağını sanıyor.
aklına kim geliyorsa arattırıyor.

facebooktan arattığı kişi çıkıyor karşımıza.

annem: aa evet o! bak, bakalım neler yapmış.

ben: annecim, sadece fotoğrafını görebiliyoruz, diğerlerini ayarlarından kapatmış.

annem: şimdi mesaj atsak bizim olduğumuzu anlar mı?

ben: anlar, maalesef.

annem: bak bakalım tülay bilmemne var mı?

ben: yok.

annem: iyi bak olması lazım.

ben: nerden olması lazım?

annem: internete giriyormuş o.

ben: annecim, google yok diyorsa yoktur :)

unusual dedi ki...

@Evren: Benimki sadece yemek tarifi, elbise modelleri gibi şeylerle ilgileniyor. Google'da birini ismini aratmak aklına gelmez, bi söyliyim bakalım ne yapacak :)