14 Mayıs 2009 Perşembe

Ben Fenerbahçeliyim ulan!

Sevgili arkadaşlar,

Biz yedi göbekten FENERBAHÇEliyiz. Küçücükken en çok dinlediğimiz kaset FENERBAHÇE marşları kasediydi, spor toto ve spor loto oynarken hep FENERBAHÇE kazanacakmış gibi işaretlerdik kuponları. Babam bize doldurturdu şanslıyız diye. Dayılarım, amcam kuzenlerim herkes FENERBAHÇElidir. Halam eniştem ve kuzenim bozuyor aile saadetimizi :)

Kardeşimin odası sarı laciverttir, duvarı yandan ikiye böldü, üstünü sarı altını lacivert boyattı. Altı tam lacivert olmadı diye gitti bi daha boyattı. Annem apartmanda beşiktaşlı komşularımızın kapısına FENERBAHÇE bayrağı asardı. (Şampiyon olurduk o yıllarda ey gidi günler ey) Annemle şampiyonluk turuna çıktığımızı hatırlıyorum. Babamın tansiyonu çıkıyor diye eve lig tv alamıyoruz. Adam o kadar sinirleniyor ki maçlarda tansiyonu 21'e falan çıkıyor, hemen dilaltı.


Amcam bir ara kongrelere katılıyordu. Kuzenlerim bütün FENERBAHÇE maçları öncesinde formalarını giyer öyle televizyon karşısına geçerler.

İstanbul'a taşınacağım kesinleştiğinde iki şeye sevinmiştim, "istediğim zaman denize gidebilirim, stada gidebilirim" ! Bir buçuk yıldır İstanbul'dayım FENERBAHÇE stadından başka her yere gittim! Utancımdan yerin dibine geçerek söylüyorum ki en az 5 kere İnönü'ye gittim. Ben böyle aşkın.... :) Sevgilimiz Beşiktaşlı ya, ondan! Bak buradan söylüyorum bir dahaki sezon önce Şükrü Saraçoğlu'na gitmezsek ben daha gelmem davos'a!

Dün akşam kupa maçını izliyorum. İlk yarı fena değildi. İçimden bi 2-1 daha yaparız diyordum ki ikinci yarı bastırdılar çok fena. Sonlara doğru zaten izlemedim. Bizim 2. gölü hayal meyal gördüm.

Artık beni beşiktaşlı sanıyorlar, ağlamak istiyorum ya. İşyerinden oda arkadaşım var, kendisi Beşiktaşlı. Dün maçtan sonra beni aradı. Erkek arkadaşımı tanıyor, ona selam söyledi tebriklerini iletmemi istedi. Ben de yalandan "tebrik ederim" dedim. Caddedeyiz tura çıktık dedi. İçimden, gidin kendi semtinizde sevinin len, biz beşiktaşta tura çıkıyor muyuz dedim :) Ya ama konuşmada bi gariplik var, benden de aynı coşkuyu bekliyor ben tabi beşiktaşın kupasını aynı coşkuyla karşılayamadım!

Sabah diyor ki "Sen FENERBAHÇEliydin di mi? Çok özür dilerim ya benim hiç aklıma gelmedi. Ben de diyorum ki bu kız hasta herhalde, hiç sevinmedi :)"

Bıraktığımız izlenime bak, nalet olsun ya :)

3 yorum:

os dedi ki...

çocukta olsan dünya gözüyle bir kupa görmüşsün badim..

seviniyorum senin adına :)

Tuğba dedi ki...

O kupa var ya, umurumda olmadı benim hiç. Yok siz çocukken gördünüz falan muhabbeti hiiiç canımı sıkmadı. Bi dönem TSYD kupası vardı, alırdık işte, sonra kupayı kaldırdılar misal, olsa ne olur olmasa ne olur :)
Dede televizyona çıkıp "bi takımı bi sezon iki kere yenerseniz üç zor olur" dedi. Bir tek ben "adam haklı" dedim, haklıydı çünkü...
Önemli olan ne biliyor musun?
Sevgi ile bağlı olmak takıma, bana kimse, gevşek gevşek "n'abeeer" diyemedi, takımımı izledim, güzeldi mücadele, alsaydık güzel olurdu, sonra başlardı millet bilmem kaç senedir ilk kez gördünüz kupayı diye... Değişmeyecekti bir şey, sevgimiz gibi...
Sen Fenerbahçelisin :)

BEERREGULAR dedi ki...

Saygımız var tabi, ben boğaz manzaralı diye götürüyordum :)