11 Mayıs 2009 Pazartesi

Antin Kuntin Weekend -1

Dilimize kazandırdığımız yeni bir tabir bu. Sevgilimle aynı şehirde yaşamadığımız için sınırlı zamanlarda görüşebiliyoruz. Ben de bu zamanları eğlenceli hale getirmek için devamlı olarak enteresan yerler, yiyecekler, yapılacak şeyler bulmaya gayret ediyorum. Ne kadar işe yarıyor tartışılır tabi :) Denediğimiz her şeyi beğenmiyoruz çünkü.

Hafta sonu dolaşırken bu faaliyetimin artık bir ismi olması gerektiğini düşündük. "Bu kız bu antin kuntin şeyleri nereden buluyor diyor musun içinden?" dedim. Güldü, demek ki diyor :) O yüzden bu olayın ismini de Antin Kuntin Weekend koyduk. (yalnızca hafta sonları görüşebildiğimiz için ismi bu şekilde.) Blogda bundan sonraki faaliyetlerimizi yazacağız. Bizim gibi antin kuntine meraklı İstanbul kişileri için faydalı olabilir belki.

Şimdi bu hafta sonu yaptığımız aktiviteleri anlatarak başlıyorum. Daha önce yaptıklarımızı da aklıma geldikçe yazarım.

Bir kaç kişiden duyduğum J Burger adlı bir hamburgerci var. Caddebostanda, migrosa doğru giden yolda sol tarafta kalıyor, büyük kulüp'ün karşısında. Bu mekanın meşhur olma sebebi mayoneze benzeyen ama tuzlu değil tatlı olan sosları. Cumartesi günü bütün gün gezdikten sonra gittik buraya, saat 8 civarıydı. Bir hamburgercinin önünde ne kadar lüks araba olabilir ki? Üstü açık arabalar, havasından yanına yaklaşılmayan 18-19 yaşlarında çocuklar. Biz oturduktan sonra trafik polisi geldi arabaları çektirdi hahahaha ne kadar eğlendik anlatamam :) Neyse konumuza dönelim. Hamburgerin içine ve patatesin yanına bu mayonezin dışarda beklemiş haline benzeyen şeffaf gibi sostan koymuşlardı. Bildiğin tatlı yani sos. Ben de tatlı tuzlu karışımını pek sevmem. Erkek arkadaşım da çok sevmedi. İğrenç bi şey değil kesinlikle, eminim meraklıları da vardır ama hamburgerin içinde tatlı bi şey hoşumuza gitmedi. Denemiş olduk dedik, bi de her aktiviteden sonra sorduğumuz klasik bir soru var.

- Bir daha yapar mısın?
- Hayır, sen?
- Ben de yapmam

Genelde zevklerimiz benziyor, çok fikir ayrılığına düştüğümüz bir şey olmadı bugüne kadar.

Sonraaaa, pazar günü Beşiktaş'a gittik. Sözlükte okuduğum ve çok merak ettiğim bir yer vardı. Kaymakçı Pando.


Fotoğraftaki amcanın mekanı. Beşiktaş'ta balık pazarının oralarda, sanatsal Kartal heykelinin ilerisinde. Görüldüğü gibi gayet eski bir yer. Kaymağının çok meşhur olduğunu biliyordum. Bayadır da aklımdaydı buraya gitmek. Karnımız aç olunca (nasıl bir çiftsek artık sürekli bi yemek yeme durumumuz var) ben de yiyelim diye tutturunca oturduk buraya. Kahvaltı tabağı bi de kaymak aldık. Ekmekler çıtır çıtır, çaylar güzel, kaymaklar şahane. J Burger'e on basar burası valla :) Amca çok güleç ve konuşkan değil ama suratsız da denemez bence. Kendi halinde bir adam, kedileri seviyor onu gördük. Pazar anneler günü olduğu için üzerinde "Pando Usta anneler gününü kutlar" yazılı olan bir kırmızı gül verdiler bana, sağolsunlar. Çok mutlu oldum :)

Son antin kuntinimiz de makaron :) Bir danışmanlık firması iş yerine göndermişti ilk o zaman yedim. Anne gibi tek başıma bir şey yiyince boğazımdan geçmiyor illa o da yiyecek. Kadıköy'de beyaz fırında yapıldığını biliyordum. Ordan alıverdim, çok rağbet gördüğünü söyleyemiycem ama beğenmedi de diyemem. Bunlar acıbademe benziyor şekil olarak ama tadının alakası yok. Farklı aromalarda olabiliyorlar. fıstıklı ve çileklisinden yedik. Kilosu 60tl falan, zaten 2 tane yiyince içi bayılıyor insanın o kadar tatlı. Dışı çıtırık, içi yumuşacık çok eğlenceli şeyler bunlar.


Bir sonraki antin kuntin maceramızda görüşmek üzere, esen kalınız :)

3 yorum:

os dedi ki...

tuttum bu "antin kuntin weekend" olayını :)

bir gün ben de yapacağım !

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

kızım nesi antin kuntin, bence şahane weekend olmuş :)
mutlu olmasını biliyosun sen!

unusual dedi ki...

antin kuntin kötü demek değil zaten, enteresan anlamında bu :)