4 Şubat 2009 Çarşamba

Tez Konusu

Af çıktı ya, çıkmaz olaydı! Bok varmış gibi gittim kayıt yeniledim. Annem babam üzülmese valla hiç işim yok yüksek lisansla falan. Sırf onlar sevinsin diye tekrar başlıyorum, bitirmek için uğraşıcam. O zaman yükselerek arşa değer belki başım!!!!

Rüyamda hocalarla konuştum ya, ben üniversitede de böyleydim. Kafama taktığım kadar çalışsaydım valla derece ile bitirirdim okulu. Kurar kurar otururdum, hiç çalışayım bari bu kadar dert edene kadar demezdim.

Tez konularına bakıyorum şimdi. Yök, tezleri pdf olarak internete koymuş. Valla çok işime yaradı, okulu bitirirsem diplomamın bir fotokopisini kendilerine göndericem. Birer kopya da evin kapısına, işyerinde odanın kapısına asıcam. Diploma numarasından dövme yaptırıcam, tez konum için beste yapıcam, tez onay sayfasını çerçeveleticem masama koyucam.

Evet yapıcam bunları!

3 yorum:

Tuğba dedi ki...

Ben de gittim başvurdum, şimdi kayıt yenilenecek, üzerime bir gerginlik çöktü. Yeniden uykusuz geceler, bir ton tez-makale okumaya çalışıp bir arpa boyu yol gitmeler. Bir de huysuz (ve tatlı) hocamın bitmez tükenmez memnuniyetsizlikleri...

Acaba konumu değiştirir mi diye kara kara düşünmeye de başladım, değiştirse biter herhalde; ama o zaman da yaptığım onca araştırma boşa gider...

Offf ooof!

Bitirince, diplomamı t-shirtüme baskı yaptırıp salına salına gezeceğim :)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

nerreye konmuş tezler pdf olarak, adresni versene bana da. ben de tez yazıyorum ya :(

unusual dedi ki...

http://tez2.yok.gov.tr/ bu sitede, üye olduktan sonra izin verilen tezlere pdf olarak erişebiliyormuşsun. dün akşam indirdim ben birkaç tane.

benim konum bile belli değildi, 16 şubat'a kadar hem konumu hem de hocamı belirlemek zorundayım. eğer eski hocamın çalışmadığı bir konu seçersem yen hocama beni alın nolur diye yalvarmak durumundayım çünkü aftan dönen bir sürü öğrenci var.

t-shirte baskı da süper fikirmiş ya, evet :)