9 Ocak 2010 Cumartesi

Geçiriyim mi abi?

Yaklaşık 5 yıldır çalışıyorum. Bok gibi iş hayatının içindeyim yani, herhalde hiç bu kadar stresli olmamıştım. Uyku uyuyamıyorum yemin ederim. Performans yönetimi ve projelerin takibi için yeni bir sisteme geçiyoruz. Yazılım çok gecikti. Bir hafta sonra insanlar performans değerlendirmelere başlayacaklar, bunun öncesinde projeler değerlendirilecek. Ben hala veri giriyorum, hata ayıklıyorum. Bi de sevgili müdürüm onu yaptın mı bunu yaptın mı diye mailler atıyor, telefonla bi şeyler soruyor. Milletten utanmasam oturup ağlıycam iş yerinde o kadar bunaldım yani. Bugün saatlerce çalıştım, şimdi de çalışayım diye açtım bilgisayarı. Kardeşim burada bi İstiklal bile yapamadık. Nasıl sövüyorum anlatamam. Sistemle ilgili kıyamet gibi iş var ben bi de bu hafta Ankara'ya ve Trabzon'a gidicem iş görüşmeleri için. Trabzon yerine Erzurum da olabilir, süper di mi? Aslında böyle bir durum olmasa bayıla bayıla giderim. Her yere giderim de aklım hep sistemde nasıl görüşme yapıcam bakalım. Kıyamet gibi de aday var.

Eskişehir'deyim dün gece döndüm kardeşimle beraber. Yan koltukta bi amca vardı yol boyu bilgisayardan tetris benzeri bi oyun oynadı. İnsanın gözü kayıyor ister istemez :) Küçükken atari salonlarında tipler olurdu ya, geçemediğin bölümü görüp "abi geçiriyim mi?" diye yanına gelirdi. Kardeşim onu söyledi, yol boyu ona güldüm.

Ben de iş yerindekilere demek istiyorum bunu. "Geçiriyim mi abi?"

4 yorum:

Doorstepping dedi ki...

Sen de mi İK'cısın? Ah bizi kandırdılar yeni yüzyılın mesleği diye! Halbuki insanlarla uğraş dur :)))

BEERREGULAR dedi ki...

Biz ufakken atari salonunda büyük abilerin oyununa jeton atıp rakip olarak girmeye bayılırdık. Çocuk aklı işte kendinden büyük birinin oynadığı oyunda ondan daha iyi olmak seni göklere çıkartıyor. Ama aynı zamanda yerden yere vurabilir de... Nasıl mı?

Şöyle:
Büyük eleman yarım saattir oyun başında bir sürü bölüm geçmiş, hoop karşısına jeton attım adamımı seçtim klasik dövüş oyunu Street Fighter o zamanın deyimiyle 'sitit faytır' başladık oyuna ilk roundu aldım. İkinciyi de alırsam abinin emekler heba olacak. Biraz girişince bunun canı yarıya düştü, o an eleman bana döndü "bu roundu da sen alabilirsin ama dışarıdakini ben alacağım" dedi.

İşte böyle zamanlarda paçalardan sıcak bişey akabilir sevgili unusual :)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

öf ya :((
bu bunalmalarını öyle iyi anlıyorumki

kızım ya 65 yasında mı emekli olucaz biz cidden böhühüeehehehe

bana bak görüşemicez diye üzülme fırst olmazsa, ben bidaha gelir yabışırım sana!!

unusual dedi ki...

@Doorstepping: hiç sorma ya yeni yüzyılın eziyeti yemin ederim.

@ultima forsan: ben bilemiyorum o işleri, biz ip atlardık sokakta. ateri salonuna falan gitmezdik :)

@merope: valla üzülüyorum her gelişinde bi şey çıkıyor.