8 Aralık 2009 Salı

İş günü evde olma kabusu

Malumunuz hastayım, arayan soranlara teşekkür ederim. 5 dakka susmadı telefon yemin ederim, dedim demek ki başımıza bi şey gelse arayanımız soranımız var. Bir sürü ilaç içiyorum ama ilaçlar uyku da yapmadı bana, o kadar çeşitli ki birini burnuna sokuyosun, birin boğazına sıkıyosun, birini suda eritiyosun, birini suyla yutuyosun. Tam bir seremoni, birazdan başlayacak hatta saati geliyor.

Neyse bu zıkkım ilaçlar uyku da yapmadığı için gündüz yuvarlandım durdum salak salak. En çok izlenen kanallar kanal d, atv, show, star'dır diye tahmin ediyorum. Bu kadar angut insan bir araya gelmiş olabilir mi ya? Bi tane doğru program yok. Derya Baykal'a giydiriyolar sürekli ama valla üretiyor kadın, onu alıyor buna yapıştırıyor, süslüyor, yoktan var ediyor. (Bu arada öğrendim ki herkesin bir silikon tabancası olmalı, müdürün ağzını bile onunla birbirine yapıştırabilirsin dude!) Allah kimseyi uzun süre kadın programına maruz bırakmasın yemin ederim kafan çalışıyorsa bile gerizekalı olursun. Özlem Yıldız'la Alişan'ın programı başlıyor. Alişan elinde mikrofon playback yapıyor. İyi, yapsın. Kadın da oynuyo orda ya. Napıyosun güzelim sen? Senin işlevin ne orda? Nasıl bir kontratınız var, iş sözleşmende ne yazıyor?

"Canım işte bu Alişan şarkı söyleyecek sen de kenarda oynayacaksın, anlaştık mı?" Bu mu yani senin işin? Çocuğuna falan sorunca ne iş yapıyor annen diye, annem oynuyo mu diyo? Dansçı, dansöz falan değil bu kadın. Öyle takılıyo yani oralarda :)


Benim kocam bir melek diye program var. 5 kadın ve kocaları yarışıyor. Her gün bir kocanın evine gidiliyor, yani eşi bi şeye karışmıyor adam evi temizliyor yemek falan yapıyor, diğer 4 kadını ağırlıyor evde. Kadınlar adamları resmen yedi, resmen. Yemekte biri ayran istiyo biri ıhlamur. Sanki kocalarına her yemekte "içecek olarak ne alırsınız" diye soruyo kadınlar. Yapma çiçeklerin tozuna bakıyorlar, çamaşırları nasıl asmış ona bakıyorlar. Ulan adam çamaşırı asabilmiş ister kolundan asar gömleği ister yakasından size ne.

Ben bu programdan şunu anladım. Evine çağırdığın misafir kadınsa kenar köşe ne varsa bakıyolar anacım. Bi tane kadın borunun üstünü elledi ya tozlu mu diye, kapının üstünden geçen tesisat borusu yani! Demek ki gün falan olunca annelerimiz boşuna temizlik yapmıyomuş :)

Bi de reality show tarzı programlar var, sürekli olarak ölen birilerinin arkasından nasıl öldüğüne dair konuşmalar yapılıyor. Bu işin hiç mi hukuki boyutu yok, dava falan açılmıyor mu nedir yani. Ölen kızın en yakın arkadaşı, sevgilisi falan telefonla programa bağlanıyor. Programın amacı ne? Yapımcılar hukukçu mu, polis mi? Telefonla ifade mi alınıyor? Anlamak mümkün değil. İki günde kafayı yedirecekler bana arkadaş.

Bloglara bakıyorum, film izliyorum, bi şeyler okuyorum ama geçmiyor zaman. Bi kaç gün daha bu programlara maruz kalırsam ya evdeki her şeyi silikon tabancasıyla birbirine yapıştırıcam ya da boruların tozunu alıcam. Bilemiyorum, zor durumdayım.

8 yorum:

BEERREGULAR dedi ki...

işte o ameliyat zamanlarında evdeyim sabahtan akşama mecbur yatıyorum; o zaman meşhurdu "ahu tuğba ile meriç" onu izliyorduk. adam bağırıyordu televizyonda "ahuuuuu seni çok seviyorum aşkıııım" diye. sonracıma "iddia ediyorum türkiyenin en güzel aşkım diyen adamı benim" diye beyanatı vardı.
hiç unutmadığım bir sahne de belgrat ormanında top sektirdikten sonra "hadi ahu kafalık" deyip topu ahu tuğbanın kafasına atması! ahu bunu beklemiyordu tabi PAT diye kafasına çarptı sekti yere düştü.. ölecektim gülmekten :)))

artı silikon yapıştırma aracı değildir! dolgu malzemesidir:) doğru aleti doğru yerde kullanalım, g.tümüze göre element uydurmayalım, derya baykala kanmayalım:)

unusual dedi ki...

peki ben o sahneleri nasıl hatırlıyorum, demek ki akşamları da yayınlıyorlardı.

bu silikon süper, eritiyosun her şeyi yapıştırıyor alıcam ben de :)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

sdljdflşhsfljhsklfhks


öldüm yannız, yazının bitişine!

unusual dedi ki...

bugün de evdeyim, hayırlısı.

cecilia dedi ki...

işe gitmeyince evde olmak büyük hata unusualcim tabi hastaysan yatacaksın yapacak bişey yok da ben şahsen öle bişi oldumu evde duramam, kapı zili 5 dakika susmuyor ki insanı evde kaldığına kalacağına pişman ederler valla.

unusual dedi ki...

@cecilia: benim telefon çok çaldı, herkes uzakta olduğu için kapım pek çalmaz :)

Doorstepping dedi ki...

Ben de evde kalınca bakıyorum, sanki başka bir dünya. Ya da belki Türkiye'nin gerçeği, büyük çoğunluğu böyle galiba :(

unusual dedi ki...

@Doorstepping: maalesef bana da öyle geliyor:(