4 Eylül 2009 Cuma

Engelleme dürtüsü

Maaşlı çalışan bir köle olduğum için, bazı insanlar benim adıma kararlar verebiliyor. Girilecek siteleri belirliyorlar, bazılarını yasaklıyorlar. Nasıl bir zihniyet anlamak mümkün değil. "Bu insanlar eşşek kadar olmuş ama neyin zaman kaybettirdiğini, iş varken nelerin yapılmaması gerektiğini bilemez, anlayamaz" diye düşünüp bizim adımıza karar vererek site engellemek gerçekten çok enteresan.

Yaklaşık bir haftadır ekşi sözlüğe girilmiyor. Bloglara da girilmiyor. Evet burası bir işyeri, biliyorum, bilgi güvenliği de önemli. Bu konuda gerçekten zor durumda kaldığımız zamanlar da olmuş, hala oluyor. Ama yani sen sözlüğü kapatınca, müzik dinlenen siteleri engelleyince bu güvenliği nasıl sağlıyorsun?

Yolladığım bütün dosyaları, yazdığım bütün kelimeleri kontrol edemezsin ki? Ayrıca bütün bu siteler engellenirken gmail açık, ordan chat yapabiliyorum ben!! Bir istikrar da yok, bazı şirketlerin bilgi güvenliği ve internet politikaları var mesela. Kişisel mailine giremezsin, çoğu site engellidir. Sadece gazete siteleri açılır. Bir istikrar var, bizde o da yok. Şimdi girebiliyorum sözlüğe de bloglara da. Ne yapmak istiyorlar, bu nasıl bir mekanizma anlayamıyorum. Yeni bir firewall kurmuşlardı. Bu da nası bi programsa, tarihli olarak kuruyorlar herhalde. Bir hafta sözlüğe girilmesin sonra iki gün aç, sonra 8 gün girilmesin 4 gün aç. Böyle bi şey mi?

Sonuç olarak sokayım engelci zihniyete demek istiyorum.

3 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ya bizde de websense var. blogları yasaklamıştı ben söyledim, açtılar. belki sen de söylesen açarlar yani. denemeli

bişeyler update oluyordur, ondan öyle açılıp kapanıyodur belki

sewnch dedi ki...

bu IT ciler heryerde yanı be güselim:)aynen katılıyorum bizdede hepsi yasak işi olan adam nette oyalanıp işini yetiştiremiyorsa bence burda sorgulanması gereken yöneticisi....

unusual dedi ki...

@merope: blogları açın diyemem ya, ne işin var senin demezler mi adama

@sewnch: evet ya aynen, sana ne kardeşim işim varken internette takılıyorsam müdür beni fırçalar :)