1 Eylül 2008 Pazartesi

tesisatçı geldi haaanımmm

gayet önyargılı bir şekilde yerleştim istanbul'a, negatif düşüncelerim de hayatımdaki olaylara yansıdı galiba. (buraya gelene kadar pozitif düşün pozitif şeyler olsun diye düşünüyordum hep. evet, ben secret'i yıllar önce keşfetmiştim zaten. bu kadar olay yaratacağını bilsem açıklardım.) istanbul'a geldiğimden beri bir tesisat sıkıntısıdır gidiyor.

eve taşındığım hafta evin sigortaları attı, iki üç gün onunla uğraştım.

istanbul'daki ilk hafta sonumda duş alırken (benim de suçum var kabul ediyorum evde yalnızken insan neden banyonun kapısını sımsıkı kapatır ki!) banyoda kaldım, kapı açılmadı.

bir süre korkudan doğal gaz sobasını yakamadım. gerizekalı olduğum için sobanın fanını kapatmayı akıl edemedim haftalarca vuuuuuuuu sesiyle uyumaya çalıştım.

televizyon konusundan da bahsetmeliyim, bir iki tane kanal gösteriyor sadece. arada bir de kablolu faturası geliyor, demek ki benim aslında daha fazla kanal izleyebilmem gerekiyor. eveeeet aynısı kaynımda vaaaar. böyle şeylerle uğraşmaya acayip üşeniyorum, özellikle de çağrı merkezi konuşmalarından mümkün olduğunca kaçarım. yeter ki robot sesli biri nasıl yardımcı olabilirim demesin bana. iki kanalım ve televizyondaki karıncalarımla mutluyum ben

bir kaç gündür de telefon çalışmıyor, çevir sesi yok. böyle de bir arıza tanımı varmış, bugün 121 sayesinde öğrendim. zaten 3 tane arıza tanımlamışlar sisteme 1 numara çevir sesinin olmaması, 2 numara hattın gürültülü olması 3 numara da diğer :) diğerde nasıl diğerler var çok merak ettim, dinlemek istedim ama vazgeçtim sonra.

veeee en bombayı en sona bıraktım. ben tatildeyken evimi su bastı. detay vermek istemiyorum, boyanması gereken 4 komşu evinin tavanını düşündükçe sinirim bozuluyor.

evet, bütün bu hadiseler için neler düşünebilir bir insan?

- ulan istanbul zaten seni sevmiyorum, geldim aha da bunlarla uğraşıyorum.

- seni yeneceğim istanbul!

- her evde olan şeyler bunlar, istanbul'la ne alakası var!

- biri bana büyü yaptı!

- ben aptalım ondan oluyor bütün bunlar (telefonu da mı ben bozdum ulan!)

sonuç olarak bozuk bir telefonum, force majeure bir durum olursa beni arayacağını söyleyen bir alt komşum, masrafları evsahibinin mi benim mi karşılayacağımı merak eden bir apartman yöneticim var.

eveeetttt aynıı, aynısı kaynımda var :) (bugün de bununla eğlendim ya, kendime bi şey demiyorum)

2 yorum:

BEERREGULAR dedi ki...

temizlik ve tesisat işleri ile ilgili sıkıntınızı yürekten paylaşıyorum.. hatta öyle içime işledi ki sanki ben de yaşamış gibiyim bunları...

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

aaa inanmıyorum resmen pişmiş tavuk hikayesi bu :(
geçmiş olsun