6 Şubat 2010 Cumartesi

AKW- Two Towers

Blogu okuyanlar biliyor, AKW diye bir kavram var hayatımızda. Yalnızca hafta sonları (bazılarında) görüşebilen bahtsız bir çiftiz, istiyoruz ki bu özel zamanları güzel geçirelim. Daha önce gittiğimiz sevdiğimiz yerlere hep gitmek istiyoruz ama bu sefer de AKW listesi uzayıp gidiyor :)

Bu hafta sonu da hazır beraberken bir tane daha Antin Kuntin Weekend yapalım dedik. Tasarım sevgilime aitti, Kuleler haftasonu oldu bu haftasonu. Erkenden yollara düştük, Salacak'a gittik. Ordan Kızkulesi'ne :) Uzun zamandır aklımızdaydı zaten ama erteliyorduk. Hava da şansımıza çok güzeldi. Hakkında anlatılan efsaneleri biliyorum en çok beğendiğim ve etkilendiğim kralın ölmesin diye kızını kızkulesine kapatması ve kızın bir yılan tarafından sokularak ölmesi. Kaderci değilimdir çok fazla ama nedense bu efsane bazı şeyleri insanoğlunun engelleyemeyeceğini hatırlatıyo bana.


Efendim, kızkulesi çok güzel tabii ki. İçindeki restoranı da çok beğendik, kahvaltı yapalım diye erkenden yollara düşmüştük. Mekan gerçekten güzel. Muhteşem bi kahvaltı yaptık, çalışanlar çok kibar. (Pahalı bir yer, aklınızda bulunsun.)

Kulenin içinde macun satan 80 yaşında bir amca var, giderseniz mutlaka macun da yiyin :)

Kızkulesinden Kabataş'a geçtik, İnönü stadının ordaki Beşiktaş Store'a uğradık, kendisine bir de sweatshirt aldım. Sırf kredi kartı ekstremde aylarca Kartal Yuvası görünmesin diye nakit aldım hahayt :) Ordan Karaköy'e gittik Güllüoğlu'nda baklava molası verdik.


Bu sırada yürümekten geberdik tabi, hava da güneşli ama soğuktu. Galata kulesine vardık geze geze, bu kuleye de gelmemiştim. Çıktık üst kata, İstanbul manzarasına ve çarpık kentleşmeye baktık doya doya.


Neredeyse 10 saat sokaklarda dolaştık, güzel oldu ama :)

5 yorum:

Tuğba dedi ki...

Kahvaltı tabağına bayıldım :))

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

bence süper bir gün olmuş.
galata kulesini aşırı merak ediyorum hele puslu kıtalar atlasını okuduktan sonra!
ben de ben de demek istedim :) yazıdan sonra, ben de gezcem orları flşjgşjdflşgd

Noni dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Noni dedi ki...

Anaaa mesajım senin onayından geçmeden direkt yayınlandı :) merak ettim canım cuma günü haber çıktı mı diye bir sormak istedim...

unusual dedi ki...

@umutperisi: kahvaltı tabağı gerçekten çok güzeldi, mutlaka gitmen lazım :)
@merope: gerçekten süper oldu, sen de gel seninle de gezelim :)
@Noni: hala haber yok desem :)