18 Kasım 2008 Salı

yine yaptım!

anahtarı kapının arkasında unutma birincisi oldum. daha bir iki ay önce unutmuştum, yine başardım. nasıl bir şapşalım ben böyle yahu! bu sefer geçenkinden daha çok sinirlendim kendime. bi götümü toplayamadım ya şuraya geldiğimden beri.

ne yapsam da anahtarı unutmasam?

1. kapıya yazı yaz : çok da görürüm ben o yazıyı, bu kafayla. devamlı bi şeyler düşünüyorum, sabah kontrol ediyorum güya, çantamı aldım, şemsiyemi aldım, alarmın düğmesine bastım. evet her şey tamam, çat diye kapatıyorum kapıyı. bi bakıyorum anahtar yok elimde.

2. anahtarı kapının arkasına takma : iyi de hadi gece kapıyı kilitledim, anahtarı çıkardım kapının arkasından diyelim. sabah kilidi açmak için yine kapıya sokucam o anahtarı. anahtar yine kapı açılırken kapının arkasında olmuş olacak.

3. kapıyı kilitleme : en mantıklısı bu, üstteki kilit gibi şeyi çeviricem, kapıyı kilitlemiycem. alarm var nasılsa. eve girince anahtarı çantama koyucam, sabah da kapıyı çekip çıkıcam. kapı kapandıktan sonra anahtarla kilitliycem.

eminim her sabah da böyle yaparım ben şimdi!!!

çilingire söyleyim de devamlı müşteri listesine yazsın beni, ayda bir görüşüyoruz nasılsa telefonunu da kaydetmişim ben bu boku yine yerim dedim herhalde. telefonda numarasını gördüm ona da kızdım!

3 yorum:

BEERREGULAR dedi ki...

http://www.ruyatabirleri.gen.tr/ruyatabirleri/yorum/353/anahtar.htm adresinde de açıkça belirtildiği gibi kapının arkasında anahtar bırakma bir çok şeye işaret eder. Örneğin ergen bir kişi kapı arkasında bir sefere mahsus anahtar unutursa bu dalgınlığa, iki kere unutursa gafilliğe dalalet eder. Fakat ikinci unutuşunda telefonunda çilingirin numarasını kaydettiğini farketmesi ileri görüşlülüğe işaret etmektedir ki bu hayırlı bir havadistir. Aynı kişinin üçüncü kez anahtarı kapı arkasında bırakması ev içerisindeki cereyandan kapının kendiliğinden kapanması ya da aceleye, aklın başka yerde olmasına delil olabilir. Ama dördüncü kez olursa işte bu o şahsın zihninin ilkokul yıllarında kutu kutu pense oynadığının göstergesidir. Bu bakımdan anahtar hususuna özellikle dikkat edilmelidir. Kısaca 1 hak 2 helal 3 tamam 4 aman 5ten fazlası haram denilebilir. Fıkıh kapsamında da araştırma yapılarak bu durumun gerçekliği doğrulanabilir.

unusual dedi ki...

ben bi revire gideyim diyorum ya :)

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

bazen düşünüyorum suan böyleysek 50-55 yaslarında nasıl olucaz?
ben de aynen böyleyim. dalgınlık, kelimeleri karıştırıyorum, yanlıs söylüyorum. anahtar diye cantama baska seyler atıp geliyorum işe falan..
acaba bu kadar teknoloji ile iç içe olunca beynimiz mi ölüyor beee